Hur det fungerar
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Befriad från inkomstskatt

Leta efter smarta proffs

Elektriker
Projektinlämning är gratis
Nöjd kundUtmärkt kommunikation, allt gick enligt plan, projektet gick precis som planerat. Bra jobbat, mycket trevlig person, så jag rekommenderar :)
profile image
Peter Š.Kund
Varför Wilio?
33 510 registrerade yrkesverksamma
92 149 lösta projekt
4.8 av 5 Genomsnittlig utvärdering av våra experter
226 512 Ansökningsanläggningar
Elektriker

Behöver du service av en elektriker? Wilio hjälper dig att hitta kvalitetsexperter inom elanslutning, installation av ljus, ljustak, säkerhet och larm. Priset på en elexpert beror oftast på tjänsternas omfattning. Se mer information om tjänsterna: säkerhetsboxinspektion, lampbyte och reparation, uttagsreparation som tillhandahålls av en av våra 27 122 elektriker i den givna kategorin.

Se även:Priser
Vanliga frågor
Varför sök elektriker på Wilio?
Hon släppte el? Är det dags att revidera? Eller behöver du installera nya brytare om det ska förlänga det befintliga nätverket och dess kapacitet? Behöver du en lokal elektriker, som är säkert och utan att vänta är fast och lösningen som ska förlita sig på. Wilio hjälper dig att hitta elektriker i din omgivning som är redo att flytta omedelbart till projektet.
Vilka färdigheter har en elektriker?
Elektriker måste kontrollera standarder för alla installationer och reparationer. De vet säkert med elektriska komponenter och system och gör ett exakt arbete. De kan diagnostisera problem och hitta lösningar. Därför arbetar de i en farlig miljö som utsätter dem för elektriska stötar och brännskador måste ständigt säkerställa säkerheten.
Vilka typer av arbete gör en elektriker?
Elektriker är vanligtvis ansvariga för ett antal verk, från att installera nya elinstallationer genom reparation av äldre system och utföra normalt underhåll. De kan ansvara för kalibrering och testning av elektriska system, förbättra befintlig elektrisk installation, lösningsproblem med elektrisk utrustning och förberedelse av projektdokumentation. Elektriker installerar säkerhetssystem, brand och andra tunga och låga löpande system till kommersiella byggnader som kontor eller butiker. I hushållen installerar de vanligtvis kablar, butiker, växlar eller utökar det befintliga nätverket och dess kapacitet.
Hur hittar jag en bra elektriker?
Ett snabbt och enkelt sätt att hitta en praktisk och villig elektriker är att skapa en efterfrågan på Wilio. Du kommer att få erbjudanden från erfarna elektriker från omgivningen. Jämför bara menyerna, se din kundbetyg och välj en expert som passar dig.
Kan jag göra ledningar ensam?
Även om ingen kan hindra dig att göra vad du vill, i ditt eget hus, är det farligt och kan leda till kostsamma reparationer och andra problem. Bli en elektriker kräver träning. Ta inte el till lätt. Eftersom ännu mindre arbete kan vara en säkerhetsrisk. Dessutom, utan ett giltigt inspektionsmeddelande som elektrikeren kommer att utfärda dig efter ingripande i den elektriska installationen, kanske försäkringsbolaget inte känner igen försäkringsevenemanget och betalar premier.
Så här återställer du elektriska brytare?
Stäng av strömbrytaren helt och sätt sedan på helt. Vissa brytare kommer att se ut som om de inte är avstängda, men de kan vara i en neutral fas, vilket fortfarande inte tillåter dem att arbeta som om de var helt på. Vägen att hitta det är att stänga av och vrida alla strömbrytare igen.
Hur mycket är en elektriker värt?
Elektriska installationsarbeten uppskattas mest för ett visst projekt. Klocklönen är förutom elektriker. Priset beror på komplexiteten i uppgiften och den nödvändiga tiden, men får inte inkludera inköp av material om specialverktyg behövs, eller utrustning och från huruvida elektriker är i närheten eller måste komma från ett större avstånd.
När är revisionen att göra?
1. Om du köper den egendom som har använts och har mer än 25 år 2. Om mer än 5 år har gått sedan den senaste revisionen 3. Om du är orolig över hur någon enhet har installerats Revisionsmeddelande är ett viktigt dokument i händelse av en försäkrad händelse. I en ogiltig revision kan försäkringsbolaget förkorta eller avvisa försäkringsöverensstämmelse. Därmed är det inte skyldigt att påminna dig om skyldigheten att ha en giltig revision om du har försäkrad fastighet. Revisionen gäller i fem år.
Hur mycket kostar den elektriska installationens revision?
Det slutliga priset för revision och skrivande granskningsmeddelandet med 2-rums-lägenhet kan sträcka sig mellan 50-12 € beroende på komplexiteten av elinstallation och andra faktorer. Till exempel, antalet kretsar, antalet kretsar / säkringar / strömskydd, huruvida slutet av apparaterna på ljuskretsen, huruvida mätningen av kvantiteten också utförs i början (distributören) i slutet av linjen (armatur, lådor) i början (växelbräda) och i slutet av linjen (armatur, lådan) i början (switchboard) och slutet av ledningen (armatur, lådan) i början (växelbräda) och slutet av Ledningen (armatur, lådan) i början (switchboard) och slutet av linjen (armatur, lådor) utför också antalet elektriska installationer som reviderar antalet kretsar. Och så vidare.
När är det dags att ringa en elektriker?
När du återställer strömbrytare eller byt ut säkringarna för ofta. När du slår på luftkonditioneringen och lamporna i rummet går ut. När de blinkar eller går på lamporna. När du känner dig bränd av el luktar du. Om du har sex elektroniska enheter som är inblandade i ett uttag. Om du har lådor överbelastade av tillägg.
Vilka tjänster tillhandahåller elektriker?Tjänster
Samråd om projektplaner där kablar och lådor måste monteras Installation av tak, väggar och golv Installation av säkringslådor, markterminaler och strömbrytare Installation av elektriska väggar för väggar för armaturer och uttag Ansluta initiala ledningar till lådor, växlar, armaturer, strömförsörjning, datanät och utrustning Montera larm och säkerhetssystem Elektrisk utrustning Bug-testning Avlägsnande av störningar som visas när de testas Installation av telekommunikationsnät. Ansluter energianordningarna
Råd och tips
Bra uppdrag är grunden Elektriker är vanligtvis ansvariga för ett antal verk från att installera nya ledningar genom reparation av äldre system och utföra vanligt underhåll. Skriv i uppdraget som möjligt En beskrivning av vilket arbete du behöver utföra och i vilken utsträckning att förstå exakt vad din idé är. Kontrollera om realisering För att vara säker på att alla verk har gjorts kvalitet, kontrollera arbetet under kursen såväl som efter det slutför det. Budget och tid Glöm inte att lägga till dina krav för genomförandet av genomförandet. Om du har en utsedd budget som behöver följas, observera att tjänsteleverantören redan är i början.
DemonstrationDemonstrationer av våra leverantörers realisationer
profile image
Elektriker
Hugo  B.
profile image
Elektriker
Jack E.
profile image
Elektriker
Axel  O.
profile image
Elektriker
Matteo L.
profile image
Elektriker
Oscar J.
profile image
Elektriker
Noel  S.
Användbar informationVad behöver du veta
Välja rätt elektriker Oavsett om det finns akut arbete med att utbyta farliga elektriska installationer eller ett projekt av modernisering av ett hushåll som kräver ny belysning och installation av apparaten, arbeta med elektrisk installation i husradio bland de viktigaste. Fel Elektriska installationer är extremt farliga för dig och andra personer i ditt hushåll och är viktigt att du hittar rätt elektriker för det här jobbet. Vi pratade med några av de erfarna elektriker som rekommenderas till Wilio för att hitta nyckel saker du borde veta för att kunna bestämma ordentligt. Först göra en undersökning, hitta sina kvalifikationer och se till att det passar dig. Planera följande steg och fokusera på vad du ska leta efter när du får bud för arbetsprestanda. Se till att samma budgetar från flera elektriker. Kräva och kontrollera eventuell certifiering om det behövs. Fortsätt läsa och hitta ytterligare information om hur du hittar rätt handel för ditt arbete. Gör en undersökning först Det är inte möjligt att bli expert på inhemska elektriska system endast med internetforskning. Det kan dock vara att du kan göra en uppfattning om vad arbetet kräver och du kommer också att ha bättre antaganden för att förklara individens elektriker. Om du till exempel behöver byta ut lådorna och lätta switchar, hitta olika modeller och priser. Även möjligheten att beskriva exakt några problem genom att jämföra med liknande problem som andra människor har kan hjälpa ett elektriskt arbete förklara korrekt. Peter H. Med mer än 15 års erfarenhet, sa han: "En av de bästa råd som jag kan ge är att göra en liten undersökning. Du kan inte bli expert, men om du får lite kunskap vet du vad du ber om och vad du behöver vara försiktig. Så här kan du kontrollera om arbetet är klart på nivå och du vet att du får det bästa värdet för dina pengar. " Kräva kvalifikationer I vissa fall kan det ha människohandel i sysselsättningsårs erfarenhet, men ingen formell utbildning eller kvalifikationer. Men för elektriker måste du ta hänsyn till vissa industriella standarder. Allt elektriskt arbete måste utföras i enlighet med gällande standarder och i vissa fall, särskilt för större arbete, inklusive nya kretsar, måste vara antingen: -Dat av byggnadsområdet på det lokala kontoret. Kopplade av registrerade handlare som är kvalificerade. Detta säkerställer att allt elektriskt installationsarbete är säkert och kommer inte att vara en risk för dig eller andra människor i ditt hem. Om arbetet inte uppfyller standarderna kan ditt byggkontor insistera på att arbetet är korrigerat. Senare kan du få problem med att sälja ditt hus om du inte har ett ordentligt intyg om översynen av elnätet som skulle visa att arbetet har gjorts ordentligt och särskilt professionellt. Även om det finns undantag som inte behöver kontrolleras, till exempel mindre modifieringar i matsal och sovrum och telefonkablar, alltid värt att kontrollera dem. Elektriker som är kvalificerad och registrerad som berättigad till dessa föreställningar får själv identifiera sitt arbete, utfärda dig efter att ha avslutat ett intyg om överensstämmelse och för din räkning att agera med byggkontoret. Elfördelare har också en databas med rekommenderade elektriker. På sidan är det möjligt att kontrollera om näringsidkaren är registrerad och om ditt distributionsföretag rekommenderas för arbete i ditt nätverk. Ján M. uppgav att kontrollera denna kvalifikation är viktigt: "Det viktigaste är att se om de har kunskap och kvalifikationer för att göra det här jobbet. Så för mig är det något som visar att jag arbetar i enlighet med bestämmelserna. På denna kvalifikation beror det mer än något annat. Varje allvarlig elektriker bör inte ha problem med att kontrollera de nödvändiga certifikaten och tillståndet. Ján betonade vikten av att alltid arbeta med en specialist och inte med någon som hävdar att allt: "Det finns många enda handlar som försöker olika saker, de vill vara befälhavaren i alla fackföreningar. Slutligen handlar det om fältupplevelse. Jag anser mig vara expert det jobb jag gör. Folk ber mig att göra andra verk tills jag är på deras konstruktion, men jag säger att jag inte kan, men jag kan rekommendera någon. " Se till att du mår bra i deras närvaro. Se till att hantverkarna är ordentligt bekant med det arbete du anger och också utvärderar hur bra du känner de potentiella hantverkarna. Du kan göra det vid den första kontakten: de är artiga när telefonsamtal kommer till möten i schemalagd tid, placerar många frågor om projektet? Vissa elektriska arbeten kan vara dyrt och tidskrävande och är nödvändigt för att upprätthålla god kommunikation hela arbetet. Du behöver inte bli de bästa vännerna med dem, men du borde ha ett professionellt förhållande - du måste mår bra när du öppet pratar om några problem som kan uppstå också om felsökning. John sade: "Som någonting i livet räknas det första intrycket. Ser en elektriker professionellt? Är det rent och modifierat? Gör ett snyggt fordon? Är seriös? Om allt verkar bra visar det att elektriker är stolt över sig själva och för deras arbete. Det är delvis relaterat till hur man går med en man - du går bra med honom, du kan lita på honom. Du måste känna dig bekväm med specifika personer. " Få liknande erbjudanden och se till att allt ingår i dem. För större uppgifter - något annat än enkel kontroll, reparation eller utbyte - det är lämpligt att träffas och få erbjudanden från minst tre elektriker. Detaljer och omfattning av deras citat kan berätta mycket om deras procedur. Det är viktigt att försäkra att alla erbjudanden är likartade - inkluderar material, arbete och moms. Det enda sättet att noggrant utvärdera buden jämför liknande. Utarbetande av minst tre erbjudanden kan hjälpa till att utesluta de som verkar orimligt låga - det kan vara ett tecken på en elektriker som vill få ett jobb, men verkligt (resulterande) belopp kommer att skapas genom att lägga till extra kostnader under konstruktion eller använda billigare material. John sade: "När det gäller bud måste du ha mycket tydlig i vad du får för dina pengar. Jag gör allt i detalj efter punkter, så det är lätt att lägga till eller ta bort. Allt måste vara begripligt och rättvist - även i fallet med taggar och garantier som används. " Ján varnar också förut för fort med att acceptera ett bud eller innan någon som erbjuder det för fort. "Du bör avvisa erbjudandet" på baksidan av cigarettpaketet ". Jag går alltid till byggnader, jag tittar runt själv och lägger många frågor. Då ska jag lämna, jag tror att jag kommer att se de material jag behöver och jag skickar erbjudandet till klienten. Kan fråga mig eller göra några ändringar. Då ska jag kolla det, jag får feedback och ser hur jag kan hjälpa. " Ján och Peter varnar mot billiga kostnadserbjudanden. Jon sa: "Priset måste vara realistiskt. Kunderna måste veta att handelsmännen måste tjäna och måste arbeta i en viss standard, vilket kan kosta mycket pengar. Du får vad du betalar för. Det är som med bilar, det finns övre linje, centrum och botten. Jag råd till människor att gå till mitten. Jag hörde om människor som köpte billiga elektriska komponenter på eBay, men om något går fel, kan du inte skicka tillbaka det. Om du har en garanti hjälper dig. " När det gäller betalningar, se till att du har en klar vars elektriker du väljer och också hur det kommer att fungera med lön - de flesta elektriker förväntar sig inte betalning i förväg. Se till att de tillhandahåller någon certifiering om det behövs. Som med kontrollen av sina kvalifikationer innan du kan arbeta på jobbet, se till att alla relevanta certifikat är färdiga efter det att projektet är klart, kan det kräva en granskningsrapport, medan mindre uppgifter kommer att täckas av ett litet elinstallationsbevis, lite små Arbetet kan undantas. Lagring av certifikat är viktigt eftersom de utgör grunden för framtida test och inspektioner och deras förvärv kan bidra till att spara kostnader i framtiden. Peter sade: "Du måste se till att alla kunder får ett certifikat för varje jobb. Certifikat visar att arbetet har gjorts rätt och kommer att vara säkert. Det som fortfarande är viktigt, det lämnar det också med ett pappersban - du kan se vem och hur arbetet gjort och senare kan du etablera det. " Felsökning och uppföljningsplan I slutet av arbetet, se till att elektriker är villig att konvertera dig runt det färdiga arbetet och visa dig vad allt är klart och hur det är att fungera. Du har en chans att uppmärksamma några problem och låta dem lösa dem så snart som möjligt. Du kan också ta reda på om elektriker är villig att erbjuda en garanti för sitt arbete, även om det är värt att komma ihåg att många garantier är inget annat än "gentlemanavtal". John sade: "Min procedur är att jag har ett kalkylblad, jag ska visa klienten till jobbet, jag ska berätta för honom och jag kommer att se hur det fungerar. Därefter erhåller ett certifikat. Från det här datumet kommer vi då att erbjuda en sexårig garanti för alla våra verk och arbete. "