Hur det fungerar
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Befriad från inkomstskatt

Leta efter smarta proffs

Eldstäder
Projektinlämning är gratis
Nöjd kundUtmärkt kommunikation, allt gick enligt plan, projektet gick precis som planerat. Bra jobbat, mycket trevlig person, så jag rekommenderar :)
profile image
Peter Š.Kund
Varför Wilio?
33 616 registrerade yrkesverksamma
93 435 lösta projekt
4.8 av 5 Genomsnittlig utvärdering av våra experter
226 512 Ansökningsanläggningar
Eldstäder

Behöver du en service inom området eldstäder, kaminer? Wilio hjälper dig att hitta kvalitetsexperter inom inriktning, tillverkning, installation och installation av eldstäder och kaminer. Priset på braskaminer beror vanligtvis på utbudet av tjänster. Se mer information om tjänster: service efter garantitiden, fraktkostnader från en av våra 22 131 experter i kategorin.

Se även:Priser
Hur man kör en installation av eldstaden
Bygga en varm spis för trä
Varmluftsplastar är en del av byggandet av ditt hus, så deras implementering eller reparation, oavsett om en öppen spis eller skorsten ofta är en komplex process. Din tekniker för byggnadsarbete för implementeringen av eldstaden kommer att använda sten, tegelstenar, sten, kakel / kakel, men också andra material som gips eller trä. Design - Ställer in ett lämpligt skorstenssystem baserat på optimal luftflöde, rökgasavlopp, för att säkerställa termisk komfort i din byggnad, garanterar dess täthet för att undvika återbetalning. Rörmokaren börjar med att placera din fokal (vanligtvis från tegelstenar, keramiska plattor eller betong) för att ge en solid och säker grund för din uppvärmning för trä. Det kommer att ytterligare installera din enhet och kopplar rökgasen (inuti och ute, på taket) för att ta röken ur ditt hus.
Installera en gaspis
När du väljer den bästa gaspisen för ditt utrymme (oavsett om det är på väggen, uppbyggt, fritt stående eller inuti din befintliga eldstadsstruktur), hjälper installatören att ansluta gas. Om du inte har en bensinstation, kommer det att ordna en gasflaskaanslutning eller leverans. Dessutom bygger din eldstadsinstaller alla delar inklusive öppen spis enhet och rök. Han skär hål för att placera röken genom taket och taket och kommer att se till att alla luckor är ordentligt förseglade för att undvika läckage och skada. Slutligen ansluter den gas och testar din nyligen installerade eldstad.
Installation av elektrisk spis
Din elektriska eldstads rörmokare börjar med och försöker en öppen spis för att avgöra om det fungerar. Då ansluter den öppen spis till väggen till destinationen, eller skär öppningen till väggen för att göra en inbyggd eldstad som passar där. Det ansluter vidare strömförsörjningen (du kan behöva en licensierad elektriker för detta steg). Slutligen kommer det att installera alla dekorationer (som loggar) som kommer med en öppen spis och monteras den främre glaspanelen.
Vanliga frågor
Varför boka installationen eller byggnaden av eldstaden genom Wilio?
Det finns få saker som skulle vara roligare än att spendera en vinterkväll vid eldstadens värme. Du måste dock lämna eldstaden först. Det finns många detaljer som gör din öppen spis säker, funktionell och estetik. Därför är monteringen av eldstaden det jobb du borde överlåta till någon som har rika erfarenheter och nödvändiga verktyg för att hantera det. Så boka installationen av eldstaden genom Wilio och du kommer att njuta av sin fängslande atmosfär på kort tid. Oavsett om du behöver installera en ny öppen spis eller måste reparera din nuvarande eldstad, är du på rätt ställe. Skicka bara din förfrågan, välj din installatör och låt dig installera eller fixa den eldstad som passar dig.
Vilken typ av öppen spis ska jag installeras?
Det beror på vad dina prioriteringar, oavsett estetik, värme, effektivitet eller komfort. Trä eldstäder erbjuder utmärkt värmeeffektivitet jämfört med alternativ, de har ett klassiskt utseende, medan gas och elektriska eldstäder är ett modernt alternativ och är lätt för underhåll.
Det är också nödvändigt att lösa skorstenen när du bygger en eldstad?
Ja. Om du bygger en vedeldad spis måste du också installera skorstenen som en del av tjänsten. När du går in i Wilio-efterfrågan, ändra och bekräfta med den valda tekniken.
Kan du installera en öppen spis utan skorsten?
Ja. Gas och elektriska eldstäder kräver inte skorstenar eftersom de inte producerar rök.
Behöver du ett kvalificerat eldstadsinstallationsföretag?
Byggnaden eller monteringen av eldstaden är inte kontrollerad och gör det ofta skickliga hantverkare, men det är bra att välja en leverantör med professionell kompetens som är inskriven i soffan. Minsta Det är viktigt att hantverkaren redan hade flera framgångsrika eldstadsinformationer - vi rekommenderar att kolla det. Ändå är det bara en potentiellt farlig hushållsfrågor som kan orsaka brand och därigenom överväga. En revision av skorstenen behövs när man bygger en skorsten. Genomförandet måste överensstämma med gällande säkerhetsbestämmelser.
Hur lång tid tar det en eldstad?
Byggandet av en klassisk vedspis är i grunden en våtbyggnadsprocess och tar de flesta dagar till en vecka när allt går utan problem. Eldstaden är idealiskt intresserad av cirka 2-3 månader före önskad tidsfrist för att ha tillräckligt med tid att konsultera och förbereda dokumentation. Urval av rätt typ, lämplig plats i rymden, anslutning till extern lufttillförsel, lösning av rökgasavlopp till skorsten - alla och ännu mer måste anses vara en öppen spis utan problem att tjäna långa år. Det kräver vanligtvis inspektion av byggnaden eller samråd med husets designer. Därefter utvecklas en projektdokumentation av eldstaden samt att rapportera byggnad på byggkontoret i din by / stad. Nödutlåtande om projektdokument som en bilaga krävs också. Du kommer också att behöva samtycka till byggandet av en liten källa till luftföroreningar från din kommun, där du skickar in projektdokumentation när du begär. När byggandet av skorstenen, kommer revisionen - för den att behöva en chiquet som kan ge dig en leverantör av eldstaden eller du kan beställa det själv. När du bygger ett nytt hus är det lämpligt att tänka på eldstaden redan i sin design och införliva den direkt i byggnadsdokumentationen. Installationen av en elektrisk eller gas spis är relativt enkel och kan bara ta 4 timmar.
Hur mycket är installationen av eldstaden?
Priset på eldstaden är en mycket individuell affär. När det gäller den fullständiga byggnaden av en spis i luftplatsen med skorsten flyttar kostnaderna cirka 3000 - 15000 EUR beroende på öppen spisans komplexitet och omfattning och det konkreta byggarbetet. För den nödvändiga byggandet av skorstenen kan detta pris fortfarande öka. Priset kan vara mycket lägre beroende på föranvändningen, som du redan har eller om det bara är en enkel uppsättning eldstadsinsats (ca 500 euro). Fix kostnaderna beror på omfattningen av genomförda verk. omfattningen av skador. Reparationen kan innehålla handlingar som reparation av foder, skorsten, byte av öppen spis, reparationsdörrhängsel av eldstadsinsatser. Det är fortfarande nödvändigt att hålla med leverantörer om priset erbjudande bör innehålla material och arbete.
Vad inkluderar installationen av eldstaden?
Strukturen på eldstaden innehåller en egenskap av expertråd från valet av öppen spisinsatser och spisar, utformning av projektdokumentation, dokument för byggnadsrapport eller bygglov, genomförandet av byggnadsarbetet, inklusive skorstensöversynen om den är en del av byggnaden. En fackman på området kommer inte att sälja dig en öppen spisinsats, men också erfarenheten, kvalitetsstrukturen för nyckeln som motsvarar nuvarande standarder och trender. Det är viktigt att vara tydligt med leverantören att försvinna, vilket har leveransen att innehålla. Innehållet i arbetet beror på typen av öppen spis.