Hur det fungerar
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Välkommen till Wilio! Du tittar på Wilio som en Oregistrerad kund
Byt till professionell
Navigering
Tjänster
Prislista
Om ansökan
Ladda ner programmet
Hur fungerar det
Hur vi kan förbättra
Kontakta oss
Om Wilio
Logga in
Befriad från inkomstskatt

Leta efter smarta proffs

Skatterådgivning
Projektinlämning är gratis
Nöjd kundUtmärkt kommunikation, allt gick enligt plan, projektet gick precis som planerat. Bra jobbat, mycket trevlig person, så jag rekommenderar :)
profile image
Peter Š.Kund
Varför Wilio?
33 623 registrerade yrkesverksamma
93 615 lösta projekt
4.8 av 5 Genomsnittlig utvärdering av våra experter
226 512 Ansökningsanläggningar
Skatterådgivning

Behöver du en skattekonsulttjänst? Wilio hjälper dig att hitta kvalitetsexperter inom skatterådgivning för juridiska personer, skatteefterlevnad, transaktionsrådgivning. Priset på skatterekommendationer beror vanligtvis på utbudet av tjänster. Se mer information om tjänsterna: resekostnader, prisberäkning, ytterligare individuell rådgivning från en av våra 1 552 skatterådgivare i den givna kategorin.

Se även:Priser
Vanliga frågor
Varför bokar du en revisor / konto via Wilio?
Det finns ingen säkerhet, bara död och skatter, och lyckligtvis behöver du bara ta hand om en av dessa två imiterar. Varför hanterar du inte skatter alls? Redovisning är en av de få tjänster som faktiskt kan spara pengar. Du spenderar pengar för att tjäna pengar. En bra revisor kan markera fel och ineffektivitet som kan kosta dig pengar och erbjuder sätt att spara ännu mer pengar. Inte bara, du kommer också att spara oproportionerligt mycket tid för att förbereda månatliga momsutlåtanden eller förberedelse av skatteavstånd vid slutet av bokföringsperioden du vill minimera din skatteskuld. Allt du behöver göra är att hitta en kvalitetsrevisor. Lyckligtvis kan de bara vara några vev! Tack vare Wilio är de nu expertkonton till hands och det har aldrig varit lättare. Beskriv helt enkelt de skatte-tjänster du behöver och vänta tills menyerna startar. Du får gratis och ett icke-bindande citat och hitta din perfekta revisor nära dig idag.
Vad gör en revisor?
Din revisor behöver ett tag när du gör, ci redan som en affärsman (naturlig person) eller som ett företag. Varje enda handlare (fysisk person) och varje företag bör ha en tillförlitlig revisor som enligt lagstadgade krav leder redovisning och att förbereda inkomstskatt varje år. Din revisor kan specialisera sig på ett område eller typ av bokföring (till exempel enkelt redovisning för ensamhandlare eller dubbelreklam för företag), men kan också erbjuda ett antal bokföringstjänster som behandling av inkomstskatt, mervärdesskatt, lönebehandling , Skattekonsult, revision, finansiell analys, finansiell planering, budgetering och rapportering.
När ska jag leta efter en revisor?
Om du är ett litet företag eller leverantör är uthyrning av bokföringen vilket innebär att det släpper ut dig för att betjäna fler kunder eller få mer tid du kan spendera med din familj. Histie revisor innebär att du äntligen kan skicka rutan med konton eller hundratals e-postmeddelanden med någon som kommer att veta vad man ska göra med det. Det är som regel bäst att kontakta skatteåtagaren med början av räkenskapsåret, inte bara för att se till att du kommer att förstå och kunna kommunicera effektivt, men också att få råd om skatteplantag och skatteplanering, med andra ord Du kan köpa och skriva ut under räkenskapsåret. Genom att hitta en revisor i slutet av den bokslutande perioden förbereder du dig för dessa råd / fördelar. Dessutom är alla skatteavkastare faktiskt upptagna före tidsfristen för avkastning, så lämna det inte sista minuten.
Hur kan jag hitta en bra revisor eller skatterådgivare?
Det bästa sättet att hitta en bra revisor i ditt område är att hitta kandidater vars tjänster matchar dina behov. Då är det viktiga recensioner - se till att de tillhandahåller kvalitetstjänster och ger dem i tid. Redovisnings- och skattesagendan regleras av strikta juridiska termer och deras förseningar kan bli betydande böter.
Måste jag hitta en revisor nära mig?
Wilio innehåller en lista över konton från olika hörn av Slovakien. Även om du har en räkenskapsförare, kan det vara bekvämt och bekvämt, i dagens elektroniska period, vet du med räkenskapsföraren också på distans. Det är bara på din preferens.
Vilka dokument från mig behöver en revisor / bokhållare?
För utförandet av den nuvarande redovisningen av en fysisk person eller ett företag, behöver revisoren regelbundet alla dina fakturor, på sidan av intäkterna samt utgifter. De inkluderar dokumenten att köpa bränsle, arbetsverktyg, företags telefon, dator, bevis på lease-kontor och liknande. I slutet av dagen är det i ditt intresse att ge din revisor alla dokument om dina kostnader. Du kommer att betala för en mindre skatt. Din revisor eller bokföringskort behöver också dina kontoutdrag (för företaget från ditt företagskonto). Om din revisor eller bokföringskort kommer du att skicka bevis elektroniskt, måste du behålla dig.
Hur mycket kostar bokföringslinjen?
Enkel redovisning och avkastning för ensamhandlare (fysisk person) kommer ut 50-100 EUR för räkenskapsåret. Med mindre uthyrningsföretag varierar hanteringen av redovisningsagenda från 30-70 euro per månad, beroende på om bolaget också betalar moms. För företag som också är arbetsgivare ökar kostnaden för redovisning över 100 euro per månad. Kostnaden för redovisning i slutet av dagen beror på affärsverksamheten i ditt företag - hur många shopping- och försäljningsransaktioner gör du månatligen och hur många anställda har du.
Vilket arbete gör revisoren för dig
Genomförande av redovisning för handlare (naturliga personer)
När du tar som en affärsman (fysisk person), leder en revisor / bokhållare till enkel redovisning och kommer att förbereda dig för en konsertavgift. Undersök möjligheten att tillämpa schablonkostnader, vilket kan vara en ekonomiskt fördelaktig lösning för dig och kommer att förenkla din redovisning under året.
Bokföring för företag (juridiska personer)
En av de första sakerna du bör göra när du etablerar ett företag är att involvera en erfaren revisor. Det kommer att ge dig råd med de bästa affärsstrukturerna med affärstyp och förväntat antal finansiella planens intäkter. Och hjälper dig att känna dig mer övertygad om att du kommer att kontrollera de korrekta rutorna när du fyller i några papper. När du gör som ett företag (juridisk person) kommer en räkenskapsförare / konto för dig att leda mer krävande dubbel redovisning. Detta kräver användning av bokföringsprogram och god kunskap om redovisningsförfaranden och lagar. Slutligen, i slutet av räkenskapsåret, kommer jag att utarbeta en överenskommelse om avkastning till inkomstskatt för en juridisk person.
Lönebehandling
Om i ditt företag, om du ska handla eller som ett företag, samtidigt som du anställer människor, T.Z. Du är en arbetsgivare, du kan också kasta lönebehandling, kommunikation med offentliga institutioner, skicka månatliga uttalanden och tillhandahålla professionella råd i ett personalområde.
Momsredovisning
För större volym affärsverksamhet måste du registrera dig som värdeskattbetalning (moms), antingen obligatorisk på grundval av att uppfylla lagstadgade gränser eller frivilligt, vilket kan vara ekonomiskt fördelaktigt för dig. Det är också bra att ge råd om din revisor. Om du blir en momsbetalare, kommer en revisor att hjälpa dig med att förbereda regelbunden skatteförvaltning till mervärdesskatt att lagstiftningen kräver månadsvis eller kvartalsvis.
Budgetering och finansiell planering
Din revisor kan hjälpa dig att kompilera en budget eller i vissa fall till och med schemalägga din ekonomi. Du kan komma överens om att träffa var du pratar om din ekonomi, mål, inkomst och utgifter - för dig personligen eller för ditt företag. Då kan du ge dig råd med dina verktyg (och års erfarenhet) rekommenderar de bästa stegen framåt. Fördelen med att en revisor i budgeten är att den kan titta på din ekonomi med optik av vad du kan skriva av, skatter du är skyldig, och vad du kan komma tillbaka.
Revision redovisningar och överensstämmelse med överensstämmelse (överensstämmelse)
Överensstämmelse med överensstämmelse (överensstämmelse) är avgörande för företagen för att undvika sanktioner och minimera kriminella risker från affärer. Men om du inte känner till reglerna är det enkelt att deklarera en detalj eller göra fel steg. Din revisor kan hjälpa dig att kontrollera att alla juridiska krav relaterade till ditt företag och uppfyller dem. Om ditt företag är föremål för revisionsförpliktelser enligt redovisningsakten måste du också anställa en oberoende revisor utöver räkenskapsföraren. Detta kan bara vara en naturlig eller juridisk person som är inskriven i revisionslistan, så det är behörigt att utföra revision. Revisionen är en oberoende redovisningsskontroll för att säkerställa att affärsenheten håller redovisningen korrekt i enlighet med slovakiska redovisnings- och skattebestämmelser.